Kawa mielona Avangarda Nero 200g
- kawa mielona, idealna dla koneserów małej czarnej
- niska kwasowość i cytrusowe nuty smakowe
- klasyczna mieszanka ziaren z włoskich palarni
- zapakowana w elegancką, czarną torebkę - idealna na prezent
O PRODUKCIE
100% mielonych ziaren kawy Arabica pochodzących z Brazylii, Peru oraz afrykańskiej Etiopii. Czekoladowe niuanse smakowe i unikalna metoda prażenia, w której każda odmiana tej kawy jest palona osobno, a łączy się dopiero na etapie studzenia.
SKŁAD
Mieszanka 100% Arabica - bogactwo aromatów południowoamerykańskich ziaren Brazylii oraz Peru.
ALERGENY: brak.
PORADY Z KART „ILUSTROWANEGO KUCHARZA KRAKOWSKIEGO”
Jak serwować kawę proszoną w przyjacielskim kółku?
“Na środku czysto nakrytego stołu ustawia się serwis, na około talerzyki deserowe z nożykami. Obok serwisu stawia się chleb, masło i rozmaite ciastka. W godzinę po kawie, ustawić na stole ładnie pokrajaną pieczeń albo surową szynkę, ozory, sardelę, marynaty, ser i owoce. Do tego podać herbatę i czekoladę, a w lecie lemoniadę albo wino z cukrem. Zamiast ciast można w lecie podawać zimne leguminy, jak: ryż z czerwonym winem, albo tort hiszpański, kremy, poziomki z kwaśną śmietaną itp.”
KRAKOWSKI KREDENS w Twoim domu
Skorzystaj z naszego przepisu na
"CZEKOLADOWA “CAFE MOKKA” Z KREDENSU"
Składniki:
Na jedną porcję (ok. 200 ml)
- 50-60 ml świeżo zaparzonego espresso, przygotowanego na bazie Kawy Avangarda Nero Krakowski Kredens
- 140-150 ml mleka
- kilka kostek: Czekolady mlecznej z prażonymi migdałami i orzechami laskowymi Krakowski Kredens
- opcjonalne dodatki: bita śmietana, cynamon, kakao, syrop czekoladowy, gałka lodów
Pamiętaj, aby zachować proporcje: około 1/3 kawy oraz 2/3 mleka z czekoladą.
Sposób przygotowania:
Przygotowanie mleka z czekoladą
Podgrzej mleko (można to zrobić w kąpieli wodnej, rondelku lub podgrzewaczu), ale nie doprowadzaj do spienienia.
Dodaj kostki Czekolady mlecznej z prażonymi migdałami i orzechami laskowymi i mieszaj, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Ilość czekolady dostosuj do swojego smaku, zaczynając od kilku kostek.
Przygotowanie kawy
Zaparz espresso, używając Kawy Avangarda Nero – kawy o głębokim, intensywnym aromacie, który idealnie uzupełnia smak czekolady.
Łączenie składników
Do szklanki wlej przygotowaną, gorącą mieszankę mleka z czekoladą, a następnie powoli dodaj espresso, aby uzyskać idealne połączenie smaków.
Dekoracja
Opcjonalnie udekoruj mokkę bitą śmietaną i posyp kakao lub cynamonem. Dla dodatkowej słodyczy możesz dodać odrobinę syropu czekoladowego lub podać mokkę z gałką lodów, polewając ją bezpośrednio napojem.
Opcja dla miłośników białej czekolady
Jeśli preferujesz słodsze smaki, wypróbuj wariant z białą czekoladą rozpuszczoną w mleku. Możesz też na przemian wlewać syrop z białej i ciemnej czekolady, tworząc efekt „zebry”.
Gotowe! Twoja mokka na bazie produktów Krakowskiego Kredensu jest pełna wyjątkowego aromatu i smaku, idealna na chwile relaksu.
Kawa ziarnista i mielona – wybierz dla siebie najlepszą kawę
Kawa – odkryj smak, który Cię pobudzi
Kto nie kocha porannej kawy? Ten aromat, smak i moment, gdy pierwsze łyki przynoszą energię na cały dzień. Ale kawa to więcej niż tylko pobudzenie – to chwila, którą można celebrować.
W Krakowskim Kredensie znajdziesz wyjątkowe kawy, takie jak Bohema Intenso – 100% południowoamerykańska Arabica o cytrusowych nutach, idealna do espresso i lungo, Artista Crema – mieszanka 90% Arabica i 10% Robusta z Kolumbii i Gwatemali o karmelowych nutach, stworzona z myślą o kawach mlecznych, oraz Avangarda Nero – wyjątkowa mielona kawa 100% Arabica z Brazylii, Peru i Etiopii, z czekoladowymi niuansami smakowymi, uzyskanymi dzięki unikalnemu procesowi prażenia ziaren oddzielnie, a ich łączeniu dopiero na etapie studzenia.
Znajdź swój ulubiony smak, a całą ofertę zamówisz wygodnie online z dostawą do domu!
Kawa ziarnista – esencja smaku i aromatu
Dla prawdziwych koneserów kawa ziarnista to podstawa. W Krakowskim Kredensie szczególnie polecamy Bohema Intenso – południowoamerykańską Arabica o subtelnych cytrusowych nutach, idealną do espresso oraz kaw parzonych metodami z przedłużonym kontaktem z wodą, jak lungo. Świeżo zmielona kawa wydobywa głębię aromatu, której nie da się podrobić. Każdy łyk to nowa podróż smakowa, która przeniesie Cię do klimatu twórczych spotkań krakowskiej bohemy.
Kawa mielona – gotowa do parzenia
Jeśli preferujesz wygodę, kawa mielona będzie doskonałym wyborem. Avangarda Nero – 100% Arabica z Brazylii, Peru i Etiopii, zachwyca niuansami czekoladowymi i powstaje z niezwykłą dbałością o detale, gdzie każde ziarno jest osobno prażone. Wystarczy wsypać kawę do kawiarki lub ekspresu do kawy mielonej , aby w kilka minut cieszyć się filiżanką pełną aromatycznego naparu. To doskonała opcja na szybkie, a jednocześnie niezapomniane doznania smakowe.
Jaką kawę wybrać? Sprawdź ofertę Krakowskiego Kredensu
Nie wiesz, na co się zdecydować? Wybór zależy od Ciebie – ziarnista lub mielona – Krakowski Kredens ma wszystko, czego potrzebujesz, by poczuć magię kawy. Zebraliśmy selekcję kaw z najlepszych włoskich palarni, tak aby codzienny rytuał kawowy przenosił smakiem w czasy krakowskiej bohemy, która w najlepsze, długimi godzinami delektowała się "dużą lub małą czarną". A co najlepsze, możesz zamówić swoją ulubioną kawę online i cieszyć się nią bez wychodzenia z domu!